22 M.E-syke mye bedre etter Lightning Process-kurs

VG 12.01.2012  

 Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin (NAFKAM) vurderer kliniske studier på kurset, etter at 22 har meldt om svært gode resultater.

Tre stykker påstår at de har blitt dårligere. Men kanskje hadde disse blitt dårligere likevel, selv uten LP-trening? Jeg kan nemlig ikke forstå at det er mulig å bli dårligere av LP hvis man har forstått det man har lært og bruker det på riktig måte?

Det florerer også mange fake «Jeg ble dårligere av LP» historier ute på nett, skrevet av folk som har til hensikt å sverte LP. Det har nemlig falt mange tungt for brystet at dette treningsprogrammet har hjulpet så mange M.E. pasienter tilbake til livet. Hvorfor noen i dette miljøet er illsinte for at andre med samme diagnose har blitt bedre eller friske kan man virkelig lure på!

5 Responses to 22 M.E-syke mye bedre etter Lightning Process-kurs

 1. Det ville vært interessant å lese forskningssenterets rapport, så det håper jeg det blir noe av. Det er viktig å vite hva som hjelper og hvorfor.

 2. Trine sier:

  Hvordan vet man at de hadde ME? Skeptisk…

  • BlueGirl sier:

   Hei trine 🙂 Dette ble veldig seint svar, har ikke blogget på evigheter. Vel hvordan vet man at folk har M.E.? Det er vel fordi de har vært gjennom en lang utredning og endt opp med den diagnosen 😉 Mvh BlueGirl

 3. Anonym sier:

  Trine har helt rett. Norske leger mangler kunnskap om ME og skriver derfor ut mange feilaktige diagnoser. De som har blitt bedre av LP har hatt andre diagnoser slik som angst, depresjoner og anstrengelsesutløst utmattelse. Les de internasjonale konsensuskriteriene for ME og les deg litt opp på ME. De alvorlige sykdomsmekanismene som gjelder for denne sykdommen lar seg aldri helbrede av motivasjonskurs. LP er derimot et hån mot de som VIRKELIG har ME…det mangler nok ikke på motivasjon og vilje for å bli frisk. Medisinsk behandling av professor De Meirleir derimot…det kan gi håp om et friskere liv!

  • BlueGirl sier:

   Hei Anonym 🙂 Jeg er nok ikke enig med deg. Det finnes mange eksempler på svært syke M.E. pasienter som har fått et helt nytt liv etter LP-kurs. Noen har blitt mye bedre, andre har blitt helt friske 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: