Lekk tarm av stress

Leser i DETTE  blogginnlegget at mange M.E. pasienter lider av alvorlig grad av lekk tarm. Lekk tarm kan oppstå som en følge av stress så det forundrer meg ikke i det hele tatt at M.E. pasienter plages med dette.

 Stresshormoner forbruker L-Glutamin. Dette forårsaker muskeltap og nedsatt immunforsvar. Tarmene og immunforsvaret “lever” så å si av Glutamin.

Med lite L-Glutamin vil tarmene atrofiere/skrumpe og særlig de minste tarmtottene blir kortere og lite effektive. De får ikke gjort jobben sin skikkelig, og det medfører generelt dårlig næringsopptak/feilernæring, Leaky Gut Syndrom (ufordøyd mat lekker fra tarmene og inn i blodet) som er årsak til mange matallergier. Det øker også oppblomstring av patogene/uvennlige mikroorganismer. Dette igjen gir mange plager og trigger autoimmune sykdommer.

 Aminosyren Glutamin er den viktigste energikilden for tynntarmens celler og immunsystem og har vist seg å ha en positiv virkning på slimhinnene i fordøyelseskanalen. Tilskudd av glutamin blir derfor ofte anbefalt i forbindelse med behandling av lekk tarm.

L-Glutamin er:

  • Bra for fettforbrenning og muskeloppbygging. Sterk antikatabol effekt.
  • Bra ved stress, sykdom, rekonvalesens og trening.
  • Bra for tarmene og stimulerer til heling av tarmtottene. Dermed bedres næringsopptaket og tarmene tettes. Dette har meget stor effekt på immunforsvaret
  • I leveren omdannes L-Glutamin til Glutathion, kroppens mest effektive antioksydant.
  • uten Glutathion er heller ikke antioksidanter som vitamin E og C og betakaroten effektive.
  • Bra for immunforsvarets evne til å produsere hvite blodlegmer og øker motstanden mot patogene/fiendtlige mikroorganismer.
  • Går gjennom blod/hjernebarrieren.
  • Bra for dannelse av essensielle signalstoffer i hjernen. Bra for hukommelsen, orienteringsevne og problemløsning.
  • Bra for stabilisering av blodsukkernivået

L-Glutamin er derfor verdt er forsøk hvis man er plaget med lekk tarm. Men adrenalinproduksjonen må også ned, derfor vil et stressmestringskurs i tillegg til L-glutamin være å anbefale for å gjenopprette en god tarmhelse. L-Glutamin vil være med å reparere skaden (lekk tarm) som stresset har påført kroppen din, men får du ikke gjort noe med selve årsaken altså stresset, så vil selvsagt skaden oppstå på nytt.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: